Pages

Thursday, April 10, 2014

JOMLAH SEMBANG

Hello Almaripink...

Sembang-sembang dalam pantang
Oh ibu beranak 3
Moment bersalin anak mana paling terkesan. ..
Tanya lah siapa-siapa pun pasti akan jawap anak yang 1...
Bukan nak cakap anak yang lain-lain x terkesan..
ada, tapi paling..paling adalah no 1 lah
Walaupun hakikat nya anak no 3 paling lama aku dalam bilik OT. .baby dah selamat keluar dan di azankan pukul 10:37am..aku keluar pukul 3:30 pm dari bilik masuk ker ward..yup...Aku bleeding,bertarung nyawa jer nak hidup masa tu..ok simpan sahaja kisah itu dalam dada :)
Sambung cerita..Kenapa anak no 1
Kenapa?sebab itulah mulanya cinta teragung korang. .penat lelah bercinta, tunang, gaduh bagai2 (masa tunang kalau gaduh ya ampun mcm rasa nak pikul peluru berpandu kasi sedasss ok ni dah melalut ni)pass tu nikah kahwin...haha x rasa panjang perjalanan hidup tu....mengandung, bersalin anak first lah kesan moments yang maha hebat, itulah cinta teragung namanya
Walaupun ha ada Walaupun namanya. ..ko akan rasa x nak dah bersalin Lagi hehe
Dugaan anak 1 pertama memang banyak....setabah mana korang, sekuat mana di tempuh. ..
Macam tu lah anak 1 korang tu nanti, dia akan banyak tolong ringankan beban korang...X percaya?
Rasai lah bila anak akan masuk 2 atau 3 nanti
Anak 1 tu lah banyak tolong, contoh:kakak tolong ibu buangkan pampers adik boleh? Ok ibu (Walaupun ada dialog2 mcm - mcm ditanya lagi layan kan sahaja. .yg penting pampers akan di buangkan) bila dia dapat adik - adik lain. .dengan sendiri nya ibu biar kakak buat bla bla bla biar adik kakak puk puk bla bla bla

Yang masih menanti nikmatilah honeymoon korang  :)
Mana yang belum ada rezeki nak tambah...Rasai lah dan nikmatilah cinta agung pertama korang...dia adalah permula pembuka segala cerita cinta korang.
Mana yang di kurniakan anak lagi janganlah mengeluh sebab Macam dah ramai sangat jumpa orang Macam ni (aku masa first 2 dulu cam tu juga tp mengeluh sbb tak nak mabuk, tiga-tiga anak aku mabuk Sampai 9 bln OK full stop tangisilah kau di dalam toilet selama 9 bulankan :) huhu ...ok ingatlah setiap anak adalah rezeki...ada rezeki nya tu nanti.
Anak nak masuk 2,3 banyak barang yang dah ada dan boleh digunakan lagi, so Jimat tak payah nak beli sangat.Melainkan duit korang bertingket-tingket dipersilakan. .
bila anak yg first dah 5 tahun. .dah x pakai pampers kos kat situ dah Jimat.
Ok nampak tak permainan kehidupan di situ

Tapi Walaupun apa-apa pun..
Siapa lah kita hanya mampu merancang... ingatlah perancangan Allah itu adalah terbaik Untuk hambanya

Cukup lah Sembang-sembang pantang kita untuk hari ini

No comments:

Post a Comment