Pages

Wednesday, May 16, 2012

UNTUKMU

Hello Almaripink...

sangat mencabar mempunyai seorang anak gadis dan anak teruna,si anak gadis selalu memanggil adiknya macam hantu bonceng sebab adik kena bedung dengan ibu...si anak gadis selalu merengek suruh ibu bacakan buku bila ibu tengah susukan anak teruna,si anak gadis sekarang sangat malas mau mandi sebab alasan adik tak mandi pun...paling-paling tak boleh bla mulut si anak gadis sangat lah becok ibu stress tiba-tiba aduh sangat2 mencabar...anak gadis anak gadis..banyak sangat dia nak tarik perhatian ibu dan abah,
bila si ibu dan si abah dalam bilik tengah cakap-cakap dan main -main dengan anak teruna si anak gadis tak nampak pula kat mana, nak tau dia ada kat mana rupa-rupa nyorok belakang langsir sambil pandang jer kami,langsir tu tak adalah tebal mana so memang boleh nampak dia,oh tuhan kami dah lukakan hati dia serius nampak muka eca sedih,dia ada cakap eca sayang ibu sayang abah...

terus aku nak nangis,suruh eddie pegi kat dia peluk dia...aku pun peluk dia cakap kat dia ibu dan abah sayang eca juga....

*badan eca pun macam dedar2 jer ni maybe masih terkejut dengan kehadiran orang baru ini

serius aku sedih :( dalam pantang tak leh nangis hehe sila ketawa :) emm dapat senyum saja..

elysha awak dah jadi kakak harap awak dapat menangani semua ini ya..

love u elysha maisara....

i love my new family ini juga terasa sangat lengkap...terima kasih allah sebab bagi aku merasai nikmat pinjaman mu ini...
amin amin amin

3 comments:

  1. sebak pulak bace entry ni.huhuh...

    ReplyDelete
  2. fida:anak kita sama perempuan,umur pun lebih kurang sama,time2 macam ni kan dorang dah pandai tau sikit2 nak jeles dgn adiknya nanti,tambah2 drg dah biasa kita manjakan,memang akan rasa macam tu sebab perempuan ni kan manja..kalau dia baru setahun lebih dpt adik dia mcm tak paham lagi maybe boleh di atasi...ni ank kita dah dkt 3tahun mmg drg akan terasa hehe..selamat menempuhnya :) tp semua akan ok..ni sebab aku jer terlebih sentap

    ReplyDelete
  3. skrg ni pon kdg2 dah hilang sabar dgn kemanjaan die yg over tu. klu dah nmpk bb dpn mate nti xtau lah mcm mn. harap aku dpt tempuh dgn penuh kesabaran. udoh le hubby kite xde nti. outstation, blk pon mungkin 2 atau 3 minggu sekali je kot. yaAllah kuatkanlah iman aku utk tempuhi segalenye.amin.. :)

    ReplyDelete