Pages

Thursday, December 22, 2011

I 'm back

Hello Almaripink...

back back jer cakap pasal kesihatankan...cam good jer

untuk info bersama ok sayang-sayangku

sebenarnya bila kita mengandung ni ada sesetengah ibu yang kadang2 alahnya sangat2 teruk,muntah bersepah-sepah(aku)serius weh  :) ...rasa angin selalu mual-mual,pastu mcm slalu berfikir pas ni nak makan apa ya,adoi dah pening hadap makan jer tapi kalau tak makan takut angin mual bagai so boleh la cuba Elken Spirulina ini alhamdullilah berkesan...badan sihat kulit cantik,sebenarnya banyak tau kebaikan dia,mana yang nak dapat baby tu boleh amalkan makan spirulina ni,lepas pantang,kalau bf baby nak kasi susu banyak pon boleh makan cuba makan juga,korang boleh search la ya nak tgk kelebihan yang lain2 tu..

Elken Spirulina - Gizi Ibu Hamil

Penelitian dari Ikatan Dokter Toronto dan Harvard membuktikan pentingnya calon ibu mendapatkan makanan seimbang:

Ibu Yang Mendapat Gizi Seimbang
    hanya 3% yang mengalami kesulitan bersalin
    lebih sedikit pendarahan
    kontraksi lebih kuat
    tidak ada laporan bayi mati ketika lahir
    87% bayi dilahirkan dengan sehat
    hanya 10% bayi dilahirkan dengan sakit ringan seperti sakit mata
    produksi ASI lebih banyak
    pemulihan yang cepat

Ibu yang Mendapat Gizi tidak Sempurna
    24% mengalami kesulitan bersalin
    lebih banyak pendarahan
    lebih 3% kematian ketika lahir
    4x lebih berisiko prematur
    95% bayi fisiknya lemah
    bayi lebih kecil
    8x lebih berisiko keguguran
    2x lebih berisiko anemia
    3x kemungkinan ibu berhenti menyusui hanya 6 minggu
    pemulihan yang lebih lama

Kebenaran Menakjubkan – Elken Spirulina adalah makanan paling lengkap di dunia. Karena mengandung protein, berbagai vitamin dan mineral yang sangat lengkap. Lihat kandungan nutrisi pada Elken Spirulina di sini.

Mulai dari pembentukan janin, sepanjang kehamilan, kelahiran, dan sesudahnya, semua berjalan lancar dengan Elken Spirulina. Karena untuk mendapatkan kehamilan dan bayi yang sehat, calon ibu haruslah sehat. Langkah pertama untuk memperoleh kesehatan yang baik adalah dengan mengkonsumsi makanan bergizi dalam jumlah yang cukup. Tidak ada cara yang lebih mudah untuk mencapai kesehatan yang baik selain Elken Spirulina. Elken Spirulina akan:

    Menambah kesuburan
    Mengurangi komplikasi saat melahirkan
    Mengurangi keluhan mual saat hamil muda
    Mencegah keguguran
    Mencegah kecacatan bayi
    Mencegah kenaikan berat badan mendadak ketika hamil
    Menambah kecerdasan anak
    Membuat kulit Anda cantik

Konsumsi yang dianjurkan
Ibu Hamil 10-20 biji, 2-3 x sehari
Wanita lepas bersalin, 10-20 biji, 2-3 x sehari



CODE : SPRLN


HARGA AHLI: RM84.1


 250 BIJI


HARGA AHLI: RM152.5


500 biji


HARGA AHLI: RM345


1200 biji


saya member elken,mana nak kirim-kirim beli dengan saya dapat harga ahli :),ohh yeah harga ahli dgn tak ahli sangat jauh beza,hari tu dorang call bagi baucer rm70...tu yang terus add Spirulina dan  beli Elysyle Contour Stretch Mark Control


 info:tokocantiksehat




5 comments:

  1. weh ko makan ok ke, nk order jugak arr

    ReplyDelete
  2. MAMA EZA:so far ok la setakat ni :) rasa penat n mengantok pon dah tak ada...nak ker nanti aku belikan,try search kebaikan makan benda ni..

    ReplyDelete
  3. nak nak....aku nak yg 500 bijik tuh

    ReplyDelete
  4. ok nanti aku beli mggu ni nextweek dah leh dapat,aku pas kat e ya..

    ReplyDelete
  5. orait babe....wah bagus pantas betol..hehehe

    ReplyDelete