Pages

Wednesday, October 05, 2011

Untuk hari ini

Hello almaripink...

Aku sedar aku makin liat nak update blog
Bukan tak ada cerita nak di kongsi
Banyak yang nak di kongsikan
Bukan tak ada gambar nak di update
Besepah gambar2 gedik tak larat nak di save buka folder lagi
Bukan tak ada masa sebab sibuk
Ada jer banyak masa sekarang ni
Sampai lebih2 lagi
Cuma kadang keterbukaan hati nak menulis tu hilang rasanya..

Runtin harian still macam biasa
Cuma ada sedikit perubahan
Sekarang ni pagi-pagi wajib beli paper
Sampai mamak kat opis dah selalu asingkan paper tok aku..

Aku memang jenis suka baca paper
Dari zaman anak dara lagi hari2 wajib beli,
Paper walaupon hari hampir senja
Tapi bila start banyak isu politik aku stop beli paper...sebab serabut sangat otak ni bila baca..

Tapi sangat kelakar ada kenangan yang susah nak hilang :)
Kalau kat opis lama
Paper yg semalam baru dapat baca hari ini
Haha kadang-kadang yg mggu lepas pon baru dapat baca hari ni woww
Oh rindunya suasana dulu :)
Rindu itu satu perasaan yang biasa
Bukan sangat luar biasa

Ok serius kembali

Cuma agak emosi sikit sekarang ni
Banyak sangat isu2 pembuangan bayi
Paling memberi kesan bila bayi yang dikandung
Dicampak di buang dalam perigi
Kenapa benak sangat otak manusia sebegini
Hilang arah ker mana?kau weng ker?
Terkubur sudah sifat kemanusian huh
Hilang di sapu arus zaman maju

Tak takut ker dia
Dunia kita dah tua
Dah nak akhir zaman
Dah nak sampai penghujung
Tapi kenapa tak lebihkan kepada beramal
Kenapa masih nak begelumang dengan kekejian

Pintu yang satu ni sentiasa terbuka
Taubatlah
Insyallah dia maha pengasih lagi maha penyayang..
Semoga di ampunkan

Bye

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments:

Post a Comment