Pages

Monday, December 13, 2010

Di luah mati mak di telan mati bapak

Hurmm tajuk entry macam ada masalah pula no no no....propaganda saja..

Di luah mati mak di telan mati bapak sooo duk diam2 kat tgh2 bole?

malam minggu yang lalu bawak awek tgk cerita hantu(lagu ni pernah hot dulu senarioooo wooo oo)
malam minggu hari tu memang dah plan nak gi icity,dulu pegi tak puas ok
sebab dinasour,salji bagai tak wujud pun lagi masuk pon free jer now dah bagai2 ada kan..
akhirnya tak juga kesampaian sebab oh orang macam ulat yuckk ramai dowhh..
sampai depan jakel tu jemm,tak tau apa sebab musabab bab bab
sekali jalan2 di atas jalan raya,kami ke perhentian dengkil semata mata nak makan sate kajang
 ok gilekan
otw pulang tiba-nampak satu kereta ni
sangat comel very da pelangi..bukan colour kereta tu tapi lampu
bukan lampu dalam kereta tapi luar kereta keliling tingkap,pintu,bonet ,kat taya,kat rim pun semua ada lampu
ini memang first time tgk ok,ada snap pict tapi tak berapa nak jelas..
tak dapat nak letak..pakcik tu dgn anak2 dia wah cool sangat....


tiba-tiba cam terpikir kalau polis nampak dia tahan tak...
kalau kena tahan kesian sangat haha tiba2 mau sentap
sebab anak-anak dia macam suka sangat naik kereta tu pakcik tu pon relax jer bawak kereta tu
mematuhi had laju ok

Kadang saya pelik kenapa kat malaysia ni tak dibenarkan kita megubahsuai kereta kita sendiri,cermin gelap sikit dah kena tahan hurmm cuaca kt negara kita ni sgt2 tak mengizinkan bkn tak tahan panas ya tahu kat neraka nanti lagi panas tapi kadang-kadang untuk keselesaan anak2 kecil penah tak tgk kereta di kepit-kepit cermin dengan towel huh ramai agknya yg penah buatkan..biar nampak buruk di pandang tapi selesa untuk anak-anak kita
Baru sekali dua jadi isu cermin gelap dijadikan isu org boleh buat tak senonoh kena rogol bagi
tapi kalau kereta untuk orang ada nama nama yang gah boleeeeeeee boleeeee jer molek gitu
adilkan hehe...
tapikan takkanla kita tak ada cara lain maccm pasang cctv ker kat dlm bas.. wah banyakk duit kauuu cc tv mahal nak mamm..
Bodoh ker apa kalau beli satu mmg la mahal cuba pihak syarikat beli berkoyan2 mesti dpt harga murahkan
dapat free gift lagi muhaha
Insyallah jangan memberi helah sebelum mencuba

Boleh juga mengelak kemalangan jalanraya haa boleh nampak kau bas bawak macam ferarri cilok sana sini huuu tu kan langkah yg baik juga kan..ada bukti jelas nyata dan terang :P

Kadang2 benda yang terlalu penting sering kita lupakan

Tapi isu remeh sering kita pentingkan
Dah memang mcm tu kot sifar lahiriah manusia ni

belum isu Kereta lebih dari 3 kaler tak di benarkan,enjin nak kasi laju sikit tak boleh dah mmg keberkesanan kete malaysia ni lemm dr bmw kan :) kereta nak pasang skirt ropol2 pon kadang jadi isu besar haa maybe juga guna duit makpak dorang kot(terover) kereta kita kita bayar bln2 suka hati la kannn
Saya wakil kepada pengemar2 pengubahsuaian kereta haha
sila haramkan kemasukkan barang-barang  ubahan suai kereta dari malaysi baru benda ni bole bekurangan bkn asyik nak cari kesalahan org tapi kesalahan sendiri di abaikan huu tarik napasss lepasss

Ini hanya luahan kdg2 manusia ni lagi dilarang lagi di buat jangan bwk kete lebih dari 120 haaaa ambik ko meter aku sampai 160 haruss la bwk selaju itu ok masa tu emas buat apa nak buang masa diatas hway yang tak ada pemandangan yang indah-indah pon :)

Ok tu idea-idea bodoh  kadang-kadang boleh pakai kadang-kadang jangan ikut ya
Ok semua terpulang saya faham susah untuk menjaga dan mendengar rintihan berjuta2 rakyat susah juga nak puaskan hati semua kan ini hanyalah luahan dari hati yang tulus lagi mulus

Tapi saya tetap bangga jadi rakyat malaysia kita masih tau menilai undang2 batas2 kehidupan kita

Saya suka PM kita biarla orang nak buruk kan dia tapi asalkan dia pandai jaga rakyatnya menepati misinya itu sudah cukup

kadang-kadang satu keburukan org itu boleh ditutup oleh seribu kebaikan dia

Bukanya seribu kebaikan tapi hanyala janji2 kosong dan kebaikan yang hanya sebesar zarah sahaja dibesarkan sebesar-besar bumi haha itu tak baguss org mudah membenci kpd manusi yg suka bejanji tapi tak ditunaikan

Bak kata sebait lagu a.t.p.ramlee jgn mudah berjanji kalau tak ditepi harus memakan diri pehhh ok ok dah panjang ni hujah ini



Sekian

Eh perasan tak dah 2 entry aku sik mengondemm jer hah...

No comments:

Post a Comment