Pages

Thursday, August 26, 2010

MONOLOGE DALAMAN YANG DASYAT

monologe dalaman yang dasyat
Ok laaa..
Ok ok
Ok.
3 pekataan yang same bunyi tapi maksud yang beda
macam macam ragam manusia di musim ini
dah memang macam tu kejadian tuhan
atau adakah salah didikan
hurmm kesian dia
kadang kadang
Kilat
petir
ribut
taufan
mendung
dah reda
sekali datang tsunami
buat semua hati luluh
ya allah bagi kami kekuatan


Sekarang cuaca dah cerah
Cuma kadang kadang
hujan turun juga
renyai renyai.
pon ada bahayanya
perlu hati2 juga kalau renyai2
non stop boleh jadi akan banjir
kalau renyai2 kejap ok la


Aku bawa payung
Kau?
Tak ada kan?
tak perlu la canang2 kau tak bawa
Mari sini
kita kongsi tak perlu sakit menyakiti
sesama kita
Jangan-lah
jadi bodoh
Oi...
Jangan sombong bongkak hina pina
Nanti kau basah
sakit
demam
kau yang susah. padan muka


**siapa jiwa seni bolehla paham2 sikit ya..
kalau jiwa tak berapa seni
cuba seni seni kan :)
di bulan yang mulia ni tak baik marah2 tau
kurang amalan ibadah kitak selamat berpuasa semua bloggers2**


**Straight to the point la---ini situasi kat opis aku boss marah sebab anak2 buat giat menjalankan aktiviti shopping untuk persiapan hari raya,beli baju beli kuih raya pon salah ker weiii sampai org jual apa2 pon tak boleh kat opis ini---dengki sangat gilalah.. penangan kau.**

MAAF DI POHON!!!!


Photobucket

No comments:

Post a Comment