Pages

Tuesday, May 04, 2010

CHOP N STEAK KG BARU KUALA LUMPUR

Masa buffday mak ari tu kami sekeluarga gi makan kat CHOP N STEAK kg baru .KL....sangat best ok tempat dia....sambil2 tu aku pon nak suggest kan kat u oulsss gi la makan sana,yerla kadang2 kita ni sampai hilang akal sudah memikirkan mana la tempat2 yg best nak bawak org2 yg teristimewa dalam hidup kita nak makan kat mana....bajet pon ok tak la mahal sumpah murah x tipu....heee

layan dulu pict mak aku tgh potong kek b4 gi  makan2...........abaikan si gedik tu.....aku beli kek kat FRUITY kek ni sangat sedap hamatt sangat....

aku tak sempat nak tegedik2 snap pict sbb...org sangat ramaii malu la.....ada la satu pict saje tu pon pict my chenta....
             

Chop N Steak
No. 16, Jln Daud, Kg. Baru
Kuala Lumpur
Ape ade arr kt sini? sedap ke?
sini sume steak n western,jadi pada sape2 yg nak makan mee goreng telur mata atau nasi goreng ayam, sila ke kedai mamak yang berdekatan hogeh...suasana dia pon best macam ada kat dalam kapal jer rasa....wehh korang gi la best tau kat sini...

camne rege mknan kt sini?
harga ok. X mahal. chicken chop die RM8 je, lebey kurang sama dengan harga kalau makan chicken chop kat foodcourt2 shopping complex tu..tapi kalau nak di pluskan dengan suasana ala2 macam makan kat pulau lanun  rege dia sangat la berbaloi-baloi kat sini...

OoOo…ramai gile x org?atau lagi ramai org gile? -
kiteorg datang awal. Lepas maghrib lagi dah ada kat sini, waktu tu restoran cuma 30% penuh. Tapi bila waktu beransur masuk kol 830 malam dan ke atas, restoran mula penuh, hampir 100% seats fully occupied.


parking die camne lak?
ok parking agak kurang di sini,korang kompem pusing2 cari sampai tingtong punya,tapi ada parking betol2 ngam2 depan restoran ni,siapa cepat dia dapat loh...kite org parking kat umah ower tuh  my chenta punya member ank saudara owner,kira merangkap bos la tuh sebaik dia baik aty kasi parking situ  n reserve kan meja skali..


Lame tak nak tunggu makanan, basah ketiak x menunggu?
memandangkan kiteorg datang awal dan time tu org still x ramai lagi jadi, waktu menunggu makanan dan minuman agak singkat, dalam 5-12 minit je. pekerja2 Chop n Steak ni pun cam agak ramai, so dieorg dapat buat kije dengan lebih tersusun dan pantas sikit


erm layanan dieorang bagus tak?
layanan bagus. walopon muke cam penat je kije, tapi still willing nak explain dengan ceria tentang jenis2 makanan dalam menu tu bile aku tanye. ni penting ok! aku pernah kene ngn waiter yg cam sial, layan nak taknak je then perangai cam bagus,blah la!


bawak awek/tunang/isteri/keluarga makan sini best x?
Ye terbukti best,  dari zaman2 bercinta,jadi tunang isteri n dah jadi ibu pon sini adalah tempat feberet aku n mychenta....kat serdang pon ada gak cawangan dia...selayang dengan seri kembangan kot aku rasa...
aku sudah berjaya ke sini, anda yang di luar sana tu,bila lagi?!” mwahaha!



Photobucket

3 comments:

  1. teringin nk g jugak..nanti kalau turun kl nk try cari kedai ni

    ReplyDelete
  2. ogehhh cari tau nati belakang masjid kg baru jer tempat ni......berbaloi baloi....

    ReplyDelete
  3. Anonymous24 July, 2010

    chicken chop & steak dia ok la... tp klu italian (spaghetti .etc) mmg bnyk kena pbaiki rsepinye tu.. sy cuba dlm 5bulan lepas, tatau la klu diorg dh dpt komen n dh improve ;)

    ReplyDelete