Pages

Wednesday, April 21, 2010

KOPI O TANPA GULA satu

Akhirnyaaaaaaa setelah betaun taun sudah dapat jugak khatam buku ni aku beli mase aku pregge elyshh lagi so tak payahlakan nak cakap berape taun kan kan berabad siott betapa mengensoootnya  aku membaca gilosss lembab macam batu(tibe2)...

AKU dah khatam buku ni... written by Abd Jalil Ali.
pada firasat aku, buku ini sgt menarik! honestly... gaya bahasa yang sgt bersahaja..
best gilosss!! leh kasi high rating..

tapi amaran awal.. buku ini hanya untuk 18 tahun ke atas.. sbb kalo budak2 yang bace, konpem tak leh digest pe mende penulis tua ni dok cakap..
ye... ayat die sgt lepas! direct! very direct! dan..wahhh sangatt sangat suke hogehh!!

amaran juge, buku ini sesuai untuk org yang berpemikiran santai dan tak complicated. org sensitif yang di tahap kritikal juge tak sesuai bace buku ni.
Alhamdulillah..aku dpt objektif yang cuba disampaikan oleh penulis.

kata-kata die very da betol la..berlaku dalam kehidupan kita dan sgt menarik hati aku hingga mampu buat aku ketawa ( cam pontianak kene rasuk) dan mengangguk benar (macam kepala kene ketuk laju2 adoii)olahan cerita oleh beliau...
 dapat mengetahui isi hati lelaki....(pecah sudah rahsia korang  muahhah)
very funny!

penulis ini banyak melebihkan kaum hawa,kalau korang baca  buku ni kompem sejukkk sampai beku aty korang ..betapa bagusnya penulis ini..tapi masa nak beli buku ni macam pelik jerr semua

tokei kedai: amoi, mau apa amoi?
aku: teh tarik kurang manis…

pekerja2 yang sedang melayan pelanggan lain menoleh2 kehairanan ke arah aku.
tokei kedai: ooo.. teh tarik kurang manis ye… lagi, mau apa?
aku: kopi o tanpa gula ada?
tokei kedai: kopi o tanpa gula? saya tak pasti lah… nanti saya tengok dulu..

pekerja2 kedai, dan pelanggan2 kedai semakin hairan.. mungkin dalam hati diorang berkata, siuman ke tidak pompuan ni meroyan ker apa(yela aku ngandungkan masa tu mesti dorang ingat aku ngidam gak kan mase tu tahap tak bleh handel sampai cari kat kedai buku bagaiii hee? …
tokei kedai: haaaa!!!! ada, ada… kopi o tanpa gula ada…teh tarik kurang manis takder la sudah abis stok so mau kopi o kurang manis ka?
aku: mau, mau…


sekali tajuk buku daaaa(wehhh mane bleh muka abisss cute ni korang ingat giloss nak meroyann muhahah tak baik tau)
teh tarik kurang manis tu aku tak beli lagi...nati mau cari

P/S:ohhh my coach ada lagi 3 buku aku tak usik n sentuh lagi siap ade plastik2 lagi tak buka pon lagi(ni semua gara2 nyidam buku jer masa pregge heeee)....ok nati taun depan aku update lagi yer muhahhaha kejamm(ok ok aku cuba tuk baca sehari makaiii tak mungkin,sebulan akan ku cobaaa dengan gigih)but.. jgn bagi aku baca novel2 melayu yang kisah nya sgt tipikal dan very predictable.
aku kureng suka sikit la baca kisah alam khayalan ciptaan manusia dimana perempuan semuanya cantik..lelaki semuanya hensem.. rumah sgt sofistikated.. keturunan begelaran dato',datin, tan sri... arrrgghh!!
tlg la...aku tak bleh terime...
maaf peminat novel melayu di luar sana.bukan aku tak suka tapi aku lebih berminat lagi buku2 yang lebih memberangsangkan otak hati dan nurani tu sajooo lain orang lain cara kan oulsss...
Photobucket

No comments:

Post a Comment