Pages

Tuesday, March 02, 2010

K E N A P A S A Y A S U K E B E R B E L O G

**pict ni mase taun 2008 ,How time flies.. how i missed de old days..
hurmm**

Okeh mari bercerita tentang topic ini. Zaman skang..semakin ramai yang berminat untuk berblogging.Kanak-kanak berumur 8 tahun pun dah memiliki belog sendiri.HEBAT kan?haku berbelog untuk suka suki sahaja, dan jugak sekadar mengisi masa lapang dikala keboringan.Bermula pada tahun 2009 haku mula meng"signup" kan diri untuk menjadi blogger..Permulaanya belog haku kelihatan agak sedikit ”...........”, oleh kerana haku tidak pandai nak setting-settingkan layout,buat cecantik background seperti belog orang lain jugak blog haku tidak seaktif belog orang lain.Gaya penulisan haku sgat la caca merba juga tidak sehebat para-para bloggers lain yang terkenal n tidak la juga terpilih dalam 50 blog paling di minati oleh intrend heee yg tersenarai tuh sah2   famous amous oleh kerana mempunyai follower yang hampir mencecah angka 4000..Baru setahun jagung memiliki belog tidak  la ramai mane followers jika nak dibandingkan belog2 lain..haku juga masih baru dan mentah nak berjinak-jinak dengan dunia benih kacang iaitu Nuffnang....

Bercerita mengenai kenapa haku suka berbelog,haku suka berbelog ketika datangnya idea untuk berkongsi sesuatu dengan bloggers lain..berkongsi cerita dari pelbagai sudut..yang boleh diterima akal mahupun tidak.setelah berumah tangga dan menjadi seorang ibu terlalu banyak sangat coretan dan kisah liku-liku hidup yang dilemparkan di dalam belog haku ini...Coretan-coretan yang dikongsi adalah berkaitan dengan -:



KISAH CINTA

suke sangat ceter kisah2 zaman becinta bagai nak rak dulu....tibe2 rase mude lak(mmg mude hogehh br 26 ee tue la tuh),kisah membuat keputusan tok mendirikan rumahtangga adalah satu fasa kehidupan, saat2 di impikan oleh semua kan...berkahwin bkn la satu pengakhiran  tapi ia adalah satu permulaan..

KISAH KEPEREMPUANAN
dah nama pun perempuan kan musti banyak yang nak di cerita pasal sopping bj.tas tangan.kasut n baju ank2...perempuan mane yg tak suke sopping semua suke kan....pasal fashion pun best tok di cerita ceritun haku tidak la tidak segojes dan setylo manapun serta agak terbatas gak pemikiran ttg fashion ni...berkongsi mane yg tau sajooOo..n bayak lagi perlu di belajar(bkn kat sekolah hogeh)

KISAH MASAK MEMASAK
sgtt suke tgk resepi2 kat blog2 lain tapi sgt terbatas mase ni nak  mencube benda2 baru  masakkan baru...cube tok memperbaiki diri tok menjadi lebih rajin n belajar lebih byk menu lagi.....maklumla mase anak dara sepatah haremmm tak penah masak sgt malass tau aku dolo2...:)

KENAL KAWAN BARU
best jugak dapat sembang2 dengan org yg komen2 entry haku,walopon kite tak penah berjumpe,tapi rase cam dekat sajooo kan macam dah lame kenal gitu kalo dekat dah lame kite bertepok tampar kan,walopon tak der la ramai mane pon yg rajin komen my entry but haku tau ramai gak kan silent reader haku(ramai ker sal perasan ni)

KISAH KEIBUBAPAAN
mencoretkan kisah2 perkembangan anak  dara haku....setiap hari ade jer perubahan fasa yang di alami n cara kami memahami setiap sifat dieh...best sgat  nikmat ni dari mengandungkan elysha sampaila dia dilahir ke dunia ni,ketabahan yang perlu kami lalui sungguh bersyukur sangat dpt merasai saat2 dan pengalaman yg di berikan ini.....patot la syurga itu terletakdi telapak kaki ibu kan...

Oke..Itulah faktor-faktor kenapa haku suka berbelog..Walaupun haku  tau gaya penulisan dan bahasa  haku sgt la  tunggang langgang ....Bagi para bloggers yang baru nak mengenali haku.....ayuh sesama kite mengeratkan lagi tali silaturahim sesama bloggers dr pelabagai serata dunia (wahhhh agak skema sikit bahse ku hari inih )
Photobucket

No comments:

Post a Comment